lidwien

Lidwien Mol

 

vrouwenmantelblad

– bed voor parel en kristal –

licht in ochtenddauw

 

Ik probeer daar waar ik aanwezig ben te doen wat nodig is en in mijn vermogen ligt. 40 Jaar geleden – op een studentenfeestje – las ik levensgroot op de muur: ‘Als liefde het antwoord is, wilt u dan de vraag nog eens herhalen?’ Sindsdien houdt de vraag ‘Wat gebeurt hier eigenlijk?’ mij bewust en onbewust bezig. Welke vorm heeft liefde in deze situatie?

Ik ben moeder van twee prachtige jongvolwassenen, een zoon (21) en een dochter (18). Ik studeerde psychologie, studeerde af bij Henri van Praag in de integrale gezondheidszorg, richtte het Ontwikkelpunt Integrale Gezondheidszorg (OIG) op. Ik was secretaris van mw Borst – Eilers, beleidsmedewerker Wetenschapsbeleid op OCW, staflid van de Adviesraad Wetenschap- en Technologiebeleid (AWT), managementlid van het Centrum voor Bioechnolgie en Gezondheidsrecht (CBG) en toen……..toen kwam de nacht van de ziel. Die duurde best een tijdje. Ik trok me terug op mijn eigen erf, voedde mijn kinderen op en mantelzorgde mijn moeder. Nu maak ik kunst van gesmolten glas, schrijf af en toe een haiku en coach ik – als die op mijn pad komen – mensen/gezinnen in complexe situaties.

De Yijing speelt geen dominante rol in mijn leven. Ik ben vooral geïnteresseerd in de mensen die ermee werken en de energetische processen die zich daarbij afspelen.

 

www.alsdezieleluistert.nl.

emailadres:lidwien@alsdezieleluistert.nl

 

 

Stichting Yijing Studies