Frits Benoist

FritsAchtergrond: Sociale Psychologie; Frits was trainer, HR-adviseur en (loopbaan)coach. Sinds 1996 leerling in de I-Tjing. Studiegroepen bij Han Boering en Jaap Voigt. Ik geef cursus in Werken met Yijing, en in het Ritme van de Seizoenen. Wij in het westen zijn nogal doorgeschoten in resultaatgericht denken en doen. De Chinese wijsheden uit de Yijing kunnen ons helpen aan een beter evenwicht in denken, voelen en zijn. We krijgen dan weer contact met de natuurlijke organische krachten in onszelf en om ons heen. Een innerlijk houvast te midden van de turbulentie.

Unita Ligteringen

UnitaIn de 80-er & 90-er jaren heb ik meegewerkt aan de Eranos Yi Chingvertaling (Ritsema-Sabbadini). Gedurende decenniumlange akupunktuurpraktijk was de Yi Ching mijn ‘close companion’.

Ook in de beoefening van t’ai chi en chi kung biedt de wijsheid van de de Yi Ching tot verrijkende verdieping.

Intuïtie beleef ik als een natuurlijk vermogen om in Tao te leven.

Workshop: In één klap weet je het!

Dat is ‘intuïtie’, maar wat is het, hoe gaat het, wat kun je ermee? We verzamelden van een aantal mensen en uit onszelf, ervaring met intuïtie. Wat doen wij met onze intuïtie, wat levert het op, hoe ‘ontvang’ je het? Intuïtie is een ingeving. In één klap is het duidelijk. Het is een diep weten van wijsheid en samenhangen; soms schokkend en meestal totaal nieuw. Er is vertrouwen voor nodig: je moet het zachte stemmetje willen en durven horen. Afdwingen kan niet. Het valt je toe maar je hebt geen enkele zeggenschap of controle. En ‘willen’ werkt helemaal niet. Soms moet je alles even laten rusten, loslaten, stil zijn en kalm worden, er een nachtje over slapen. Op een onverwacht moment, PLOEP, is er een ingeving, en het beeld is compleet. De workshop is een kort en praktisch verhaal, afgewisseld met een oefening voor de eigen ervaring. En tips om je intuïtie te versterken, ook bij het werken met de Yijing. Hexagram 25 gaat erover.

Website: www.itjingwerkplaats.nl   Contact: frits64@itjingwerkplaats.nl

Stichting Yijing Studies