Ilona

Ilona Botterweg: “Graag deel ik met jullie, in gulheid en goedlachsheid, in vitaliteit en vriendelijkheid, in ontroering en openheid. De magie ontstaat in het aanwezig zijn met elkaar. De werkelijkheid is onze grootste leermeester. Ilona Botterweg inspireert en traint graag mensen en bedrijven op basis van inzichten en wijsheid uit de Tao. Zij geeft  inmiddels al jarenlang les in de Universal Healing Tao voor beginners, gevorderden en vergevorderde in Amsterdam, Spanje en Tsjechië en is de oprichter van de Tao School. Het doel van haar lessen is om je hart te openen en te leven in geweldloosheid en zuiverheid, zowel naar je zelf als naar de buitenwereld toe. Als we in ons dagbewustzijn alles volledig met respect en zachtheid benaderen, wordt de Tao helend.

Workshop: de Trigrammen ervaren

De 8 Trigrammen van de Paqua (8 symbolen die de 8 natuurprocessen vertegenwoordigen) verbinden met de 8 Brokaten vorm ( een IJzeren Hemd Vorm, Ba Duan Jin) is een hele uitdaging. De abstracte Paqua gaat door het lichamelijk oefenen van deze ” IJzeren Hemd” vorm in je hele systeem leven. Bij de Universal Healing Dao ( centrum Chang Mai, Thailand. Tao Garden van Mantak Chia) maken we de Paqua ook levend door de zg. formules van de Fusie van de Elementen (oude alchemistische Taoïstische formules). De 8 Trigrammen vertegenwoordigen beweging en verandering en zijn vast gelegd in het Boek der Verandering.

De “8 stukken Brokaat” is een oude Martial Art Qi Gong vorm, die vele varianten kent. Het is een zeer wijd verbreide vorm. De Oudste vorm vinden we 800 jaar terug. Qi betekent energie en Gong betekent beweging, samen brengen ze beweging in de je energie. Qigong wordt gebruikt als een traditionele Chinese genezende methode door beweging en meditatie. Als je een hoog niveau van Qi hebt is je gezondheid goed. Als je Qi niveau laag is zitten er meestal blokkades in je meridianen waar de qi door heen stroomt. Dit zal problemen veroorzaken en ziekte kan zich openbaren. Door de 8 Brokaten Vorm te trainen open je de meridianen en gaat de Qi weer stromen, wordt je krachtig en gezond.

website: http://www.taoteachingamsterdam.nl/

Stichting Yijing Studies