foto Iris brochure-2Iris Haeck

De I Tjing is al een kleine dertig jaar een bron van inspiratie voor mij; een gids voor innerlijke ontwikkeling en raadgever in kwesties, variërend van klein en onschuldig naar groot en de kern van het leven rakend. In 2010 kwam ik in aanraking met het systeemwerk. Daarnaast is het sjamanisme een leidend principe in mijn leven. Ik zoek graag naar de verwantschappen tussen al deze tradities.

DSC_0085 portret 01 16-11-2011Pieter Klein

Ik ben nog pril als het gaat om de kennis van de Yijing (4 jaar). Opgeleid en ervaren in het begeleiden van systemisch werken.

Het thema van en Symposium “Intuïtieve kennis” sprak me zeer aan en het verder exploreren van de verbinding tussen de Yijing en Systemisch werken boeit mij zeer.

Raadpleging: YIJING EN SYSTEMISCH WERKEN

Tijdens de raadpleging gebruiken we de kennis vanuit twee methodieken: de Yijing en het Systemisch werken.

We diepen vraagstellingen van deelnemers uit door m.n. te werken met de twee trigrammen: het bovenste trigram (de buitenwereld) en het onderste trigram (de binnenwereld).

De vraagsteller verwoordt de vraag en trekt intuïtief (blind) twee trigramkaarten. Hij kiest twee representanten voor de twee trigrammen (de trigrammen blijven “blind”). De twee representanten verwoorden vanuit het systemisch werken de informatie die ze uit het energetische veld krijgen. Als de informatie en de beweging in het veld is voltooid, stopt het systemische deel.

Daarna worden de trigrammen onthuld en wordt vanuit de Yijing gereflecteerd op de vraag en de informatie uit het systemische deel.

Wil je deelnemen? Bereidt een vraag voor, die jou bezig houdt.

 

 

Stichting Yijing Studies