Symposium 2016: De Bezielde Werkelijkheid in het Oosten en Westen

Zaterdag 5 november 2016 wordt een bijzondere dag, noteer deze datum meteen in je agenda! De Stichting Yijing Studies houdt dan haar 7e symposium! We hebben weer  een bijzonder programma samengesteld met een aansprekende keynote spreker.

De laatste decennia zijn we serieus op zoek gegaan naar spiritualiteit in en uit het Oosten die niet voorhanden zou zijn (geweest) in het Westen. Velen zijn echter bedrogen uitgekomen en hebben het gouden elixer ook niet in het Oosten kunnen vinden. En dat lijkt logisch. Het heeft volgens Jung geen enkele zin, en het kan zelfs schadelijk zijn om je te ontwortelen van je achtergrond en cultuur om je vervolgens volledig te storten op zo’n Oosters ‘avontuur’. Jung pleit voor de weg naar binnen, de zelfrealisatie, en zie daar, dat komt helemaal overeen met de richting van oosterse, maar ook van westerse wijsgeren. Wij hoeven het dus niet ver van huis te zoeken, maar bij onszelf, geheel in de traditie van Confucius en Socrates.

Vanuit het thema ‘De Yijing en de bezielde werkelijkheid in het Oosten en het Westen’ zal Hein van Dongen de aftrap van ons symposium verrichten.

Nieuwe herziene druk Wilhelm Vertaling I Tjing

Zaterdag 5 november is ook een bijzondere dag, omdat op ons symposium de herziene uitgave van Wilhelm’s vertaling van de I Tjing door hoofdredacteur Harmen Mesker zal worden gepresenteerd. Uitgeverij AnkhHermes heeft met deze hernieuwde uitgave de Wilhelm vertaling weer helemaal in de spotlights geplaatst. Onder leiding van Harmen Mesker en met input van vele Yijingers is daar maandenlang hard aan gewerkt en de Stichting Yijing Studies is er trots op dat op deze dag Harmen namens de uitgever het boek zal presenteren en hij zijn bevindingen met u zal delen.

Het programma van ons symposium op zaterdag 5 november 2016 is nu online!

Ik heet u alvast van harte welkom en druk u graag de hand op de 5e november.

Paul M. Lem

Voorzitter Stichting Yijing Studies

mailto:paul.lem@yijingstudies.nl

 

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stichting Yijing Studies