Feng Shui – leven in resonantie met de natuur

Inleider: Jinny Thielsch

Feng Shui, wat letterlijk wind en water betekent, wordt eigenlijk voordat het zo heette, al vanaf de oertijd toegepast. De hedendaagse Feng Shui heeft zich aangepast aan onze westerse cultuur. Maar een modern Feng Shui gebouw is nog altijd gebouwd in resonantie met de natuur: in harmonie met het omliggende landschap, en rekening houdend met de acht kompasrichtingen (trigrammen), lichtinval, qi-stromen in en om het gebouw en met zo min mogelijk verstorende elementen als magnetische straling vanuit de aarde en door moderne apparatuur. Ook wordt de invloed vanuit de hemel in ogenschouw genomen.

De vorm van Feng Shui die ik beoefen, Qi Mag Feng Shui, houdt bovendien rekening met de geschiedenis van een plek en de geestenwereld, die een grote invloed kan uitoefenen op de huidige bewoners.

In de workshop gaan we na een theoretische inleiding met een aantal voorbeelden uit de praktijk aan de slag met een eigen plattegrond: hoe ligt het huis of gebouw in het landschap en de straat, wat is het uitzicht. Is er water in de buurt? Zijn er verstorende elementen in de omgeving? Wat kun je eraan veranderen? Ook zullen we een oefening doen in het voelen van energie. Als er tijd is zullen we een aantal plattegronden klassikaal bekijken.

Na de workshop zul je op een heel andere manier naar huizen en gebouwen kijken!

Stichting Yijing Studies