Symposium 2017: Familie en gemeenschap

Hallo, leuk dat je op deze pagina bent.

Je kunt hier en op de subpagina’s veel informatie over het symposium vinden. Onderaan deze pagina kun je je inschrijven en je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 4 november 2017
  • Locatie: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht (10 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal)
  • Tijd: 9.30 – 17.00 uur (registratie en aanmelding workshops vanaf 9.00 uur)
  • Vergoeding: € 65,00 (inclusief lunch, koffie, thee en een drankje bij de afsluitende borrel)

Over het thema

Het gezin/de familie is de eerste en belangrijkste omgeving waar je als mens mee in contact komt. Of deze nu een veilige warme bedding vormt die je voor de rest van je leven steunt, of een arena is van strijd en conflict, de invloed van familie op ons leven is zonder twijfel groot. De Yijing rekent ook de voorouders tot deze invloedssferen. In het westen daarentegen is de context van het gezin in een periode van zo’n vijftig jaar steeds losser en onafhankelijker van deze ‘oerstruktuur’ komen te staan. Ondanks deze grote cultuurverschillen is de Yijing ook voor ons in de 21e eeuw een waardevolle en unieke raadgever in processen die de familie betreffen. Reden genoeg er een symposium aan te wijden.

Inschrijven symposium, aanmelden nieuwsbrief

Klik op de lijn onder de tekst ‘E-mailadres’. Daar kun je, uiteraard, je e-mailadres invullen. De andere invulvelden worden dan ook zichtbaar. Misschien moet je het invulveld eerst iets naar boven schuiven zodat het veld voor het e-mailadres zichtbaar wordt.

Stichting Yijing Studies